Baka den perfekta banankakan
Ställ fram allt du ska ha (och ja bananerna ska va ganska bruna nästan mer än dessa)
och du ska smälta margarinet.
Sätt ugnen på 180 grader, vanlig värme, alltså ingen varmluft
Vispa ägg och socker poröst. Lite fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll sedan i blandingen i det uppvispade ägget och sockret.
och i med det smälta margarinet.
Mosa bananerna och häll i dom i resten av smeten.
Häll smeten i en bröad sockerkaksform och in med den i ugnen i ca 40-50 minuter.
Håll 1 äga eller 2 på den.
Världens godaste banankaka. Lätt som en plätt!
Receptet:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 gr margarin
2 mogna bananer
(½-1 dl vatten)
Skorpmjöl till formen
Det borde kanske vara: Lätt som en banankaka!